Розробили план для якнайшвидшого приведення укриттів у готовність – Синєгубов

15:26  |  27.06.2023
Розробили план для якнайшвидшого приведення укриттів у готовність – Синєгубов

Фото: kharkivoda.gov.ua

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов спільно з керівництвом Харківської міськради, ДСНС та Національної поліції області повідомив про виконання Указу Президента України стосовно результатів обстежень захисних споруд.

Начальник Харківської обласної військової адміністрації повідомив, що на виконання Указу Президента України в регіоні були організовані перевірки всіх 4265 укриттів. Про результати перевірок доповіли на засіданні РНБО, за підсумками якого Указом Президента рішення РНБО було введено в дію.

“Безпека людей для нас є пріоритетним завданням. По-перше, маємо спільно привести до ладу наявний фонд захисних споруд у Харкові та області. І проаналізувати, скільки нам ще потрібно. Йдеться про всі абсолютно територіальні громади Харківської області. Люди мають чітко знати, де захисні споруди розташовані, і що вони несуть те навантаження, яке їм передбачається”, — підкреслив Синєгубов.

Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив, що підписав розпорядження щодо притягнення до відповідальності посадових осіб Харківської міської ради, які відповідають за напрямок роботи що захисних споруд. Так, звільнено з посади заступника директора Департаменту – начальника управління цивільного захисту Департаменту по взаємодії з правоохоронними органами та цивільного захисту Харківської міської ради Олександра Пушкарьова та оголошено догану директору цього Департаменту Валентину Топчію.

“Ми будемо працювати над тим, щоб виконати доручення Президента. Розуміємо, що треба зробити, виділимо кошти резервного фонду, щоб обладнати ці приміщення для укриття, щоб вони дійсно відповідали усім вимогам”, — зазначив Терехов.

За підсумками перевірок Головне управління Нацполіції в області направило листи місцевим органам влади, де вказано, які проблеми з укриттями потрібно вирішити.

“Ці листи несуть інформаційну функцію, щоб ми розуміли, які проблемі у цьому випадку є і що потрібно зробити. Таких листів ми надіслали 74. У ці листи об’єднані всі адреси укриттів по всій області, в яких є проблематика. Прошу відреагувати, розглянути”, — сказав начальник ГУНП у Харківській області Володимир Тимошко.

Крім того, ДСНС разом з обласною прокуратурою останнім часом подали 83 позови щодо не готовності захисних споруд у Харківській області. 23 такі позови вже перебувають у судовому виробництві, повідомив т.в.о. начальника т.в.о. начальника Головного управління ДСНС України у Харківській області Сергій Чабань.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: