Розміщував оголошення щодо перевезення речей із зони бойових дій: кіберполіція Харківщина викрила шахрая

17:06  |  28.06.2023
Розміщував оголошення щодо перевезення речей із зони бойових дій: кіберполіція Харківщина викрила шахрая

Фото: hk.npu.gov.ua

Зловмисник обіцяв вантажні перевезення на умовах передплати за послугу. Після одержання грошей на банківську картку, блокував замовників. Таким чином чоловік ошукав понад 15 потерпілих, від яких отримував від 3 до 10 тисяч гривень. Про це повідомили в пресслужбі поліції Харківщини.

Шахрайську схему викрили співробітники управління протидії кіберзлочинам у Харківській області ДКП НПУ спільно зі слідчими Харківського РУП № 1 ГУНП в Харківській області.

34-річний безробітний харків’янин розміщував в різних групах месенджера Telegram та соціальних мережах оголошення про надання послуг з перевезення речей та меблів із зони бойових дій за умови передплати на банківську картку.

В листуванні з потерпілими він надавав номер банківської картки та попереджав, що без передплати не зможе надати послугу. У деяких випадках після отримання першого платежу вимагав другий платіж за пальне. Після надходження коштів блокував потерпілих.

За оперативними даними, чоловік ошукав понад 15 потерпілих, від яких отримував гроші у розмірі від 3 до 10 тисяч гривень.

За місцем мешкання фігуранта працівники поліції провели обшук. Вилучили мобільні телефони та банківську картку. До проведення слідчих дій були залучені співробітники батальйону поліції особливого призначення.

Слідчими відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання до 3 років позбавлення волі.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: