«Розмінування територій Харківщини є одним із пріоритетних завдань держави» – Ірина Верещук

11:07  |  22.03.2023
«Розмінування територій Харківщини є одним із пріоритетних завдань держави» – Ірина Верещук

Фото: kharkivoda.gov.ua

Актуальні питання деокупованих територій обговорили на нараді під керівництвом Віцепрем’єр-міністра України Ірини Верещук у межах її візиту в Харківську область.

Віцепрем’єрка підкреслила, що наразі першочергово слід приділити увагу гуманітарному розмінуванню звільнених територій Харківщини.

«Життя у деокупованих селах маємо відновити. Треба розміновувати території, щоб туди приходив бізнес і були гарантії його розвитку», — підкресли Ірина Верещук.

Вона також зазначила, що за результатами наради буде розроблено детальний графік поетапного розмінування деокупованих територій. Наразі в пріоритеті – обстеження енергомереж.

«Для нас задача номер один – розмінування нашої критичної інфраструктури, ліній електропередач для того, щоб ми відновили електропостачання на деокупованих територіях», — зауважив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За даними начальника ГУ ДСНС у Харківській області Олександра Волобуєва, наразі в Харківській області працює 20 саперних розрахунків – це понад 100 фахівців. Згодом вони також отримають спеціальні машини, які допоможуть у розмінуванні.

ДСНС продовжує активне виконання своїх завдань на деокупованих територіях Харківщини. Зокрема, було відновлено функціонування 13 підрозділів рятувальників.

З початку повномасштабного вторгнення рф на Харківщині фахівці ДСНС здійснили понад 23 тис. виїздів, врятували більш ніж 300 людей, ліквідували 4 тис. пожеж, розібрали 320 об’єктів, зруйнованих ворожими обстрілами. З-під завалів було врятовано 308 осіб.

Під час наради порушували питання безпеки громадян. Як зазначив начальник ГУ Нацполіції у Харківській області Володимир Тимошко, на сьогодні в регіоні працює понад 100 поліцейських офіцерів громад.

Саме вони займаються профілактикою злочинів та підтримують правопорядок в громадах. За словами керівника Нацполіції, криміногенна ситуація в області повністю контрольована.

Керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков зазначив, що слідчі СБУ та Нацполіції наразі розслідують майже 13,5 тис. злочинів щодо порушення військовими рф законів та звичаїв війни.

Близько 2 тис. кримінальних проваджень відкрито щодо державної зради, колабораційної діяльності та коригування вогню, 529 особам повідомлено про підозру.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: