Роздавав «матеріальну» і «гуманітарну» допомогу від рф під час окупації Куп’янщини: судитимуть колаборанта

15:42  |  29.01.2024
Роздавав «матеріальну» і «гуманітарну» допомогу від рф під час окупації Куп’янщини: судитимуть колаборанта

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 23-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Дізнанням встановлено, що під час окупації Куп’янщини мешканець села Нова Олександрівка Великобурлуцької селищної територіальної громади добровільно пішов на співпрацю з ворогом.

Чоловік погодився на пропозицію окупантів та у серпні 2022 року обійняв посаду «и. о. помощника начальника управления (сельський) Великобурлукского территориального управления ВГА Купянского района Харьковской области».

Колаборант збирав дані мешканців підзвітних йому населених пунктів та займався видачею так званої «гумдопомоги» та «матеріальної допомоги» від рф в розмірі 10 тисяч російських рублів.

Також обвинувачений розглядав звернення жителів, проводив інвентаризацію майна Новоолександрівської селищної ради й проводив відбір кандидатів на роботу в територіальному управлінні окупаційної адміністрації.

Коло функціональних обов’язків колаборанта було досить широким, проте виконував він їх недовго — до моменту деокупації у вересні 2022 року.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: