Росіяни завдали авіаційних ударів в районах Гранівого, Синьківки, Котлярівки, Крохмального та Дружелюбівки на Харківщині — Генштаб ЗСУ

10:17  |  07.09.2023
Росіяни завдали авіаційних ударів в районах Гранівого, Синьківки, Котлярівки, Крохмального та Дружелюбівки на Харківщині - Генштаб ЗСУ

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби відбулось 39 бойових зіткнень. Ворог завдав 10 ракетних, 69 авіаційних ударів, здійснив 51 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Про це повідомили в Генеральному штабі ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційного удару в районі села Гранів Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів, це, зокрема, Грем’яч Чернігівської області, Велика Писарівка, Кружок, Кам’янка, Покровка, Пономаренки, Чернацьке Сумської області та Ветеринарне, Амбарне, Гатище, Варварівка Харківської області.

На Куп’янському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Синьківки, Котлярівки, Крохмального Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Колодязне, Кислівка, Куп’янськ, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили атаки противника в районі Новоєгорівки Луганської області. Ворог завдав авіаційних ударів неподалік Дружелюбівки Харківської області, Білогорівки Луганської області, Ямполівки, Веселого Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, серед яких Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Спірне, Торське, Роздолівка Донецької області.

Противник і надалі ігнорує закони та звичаї війни, використовує тактику терору, здійснює обстріли цивільних об’єктів, внаслідок чого, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновані житлові будинки та цивільна інфраструктура.

Сьогодні вночі російська федерація завдала чергового авіаційного удару по Україні застосувавши іранські ударні дрони “Shahed-136/131”.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, знищують ворога та крок за кроком звільнюють окуповані території.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 18 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника.

Підрозділами ракетних військ та артилерії уражено 4 склади боєприпасів, 12 артилерійських засобів, 2 пункти управління, 1 зенітно-ракетний комплекс, 1 станцію радіоелектронної боротьби, 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: