Росіяни вдарили по Харкову «Іскандерами» і вбили двох людей, у тому числі 10-річну дитину: поліція документує наслідки обстрілу (відео)

13:46  |  06.10.2023
Росіяни вдарили по Харкову "Іскандерами" і вбили двох людей, у тому числі 10-річну дитину: поліція документує наслідки обстрілу

Фото: hk.npu.gov.ua

6 жовтня о 6:45 ракети з рф вдарили по центру Харкова. Поранення отримали щонайменше 25 цивільних. Рятувально-пошукові роботи тривають. Слідчі, криміналісти, вибухотехніки працюють на місці події, збирають речові докази. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Росіяни обстріляли центр міста Харків. У двох районах Харкова ракети влучили в житлові багатоповерхівки.

Всього поранення отримали щонайменше 25 людей, у тому числі 11-місячний хлопчик зі своїми батьками. Його 10-річний брат загинув. Під час розчищення завалів вилучили тіло жінки. Це бабуся хлопчиків.

На місці події працюють профільні служби, слідчі, криміналісти. За словами начальника слідчого управління Сергія Болвінова, на місцях влучань були знайдені уламки ракет «Іскандер», про що свідчить напис «сделано в россии».

«Російські ракети вбивають цивільних людей, російські ракети вбивають наших дітей, — так Сергій Болвінов прокоментував подію журналістам. – Це жахливий злочин, це воєнний злочин».

Від ракетних ударів частково зруйновані та пошкоджені багатоповерхівки, згоріли автівки, вибиті вікна в офісних приміщеннях, квартирах громадян.

За фактами порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: