Росіяни обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Харківщини — Генштаб ЗСУ

18:22  |  30.04.2023
Росіяни обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Харківщини - Генштаб ЗСУ

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Підрозділами сил оборони України протягом доби було відбито понад 20 атак противника на зазначених ділянках фронту. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка, наші захисники стійко тримають оборону. Про це повідомили в Генеральному штабі ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань не виявлено. На території республіки білорусь і надалі перебувають визначені підрозділи збройних сил російської федерації.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує утримувати певну кількість військ у прикордонних з Україною районах російської федерації.

Протягом доби ворог завдав авіаційних ударів по населених пунктах Красний Хутір Чернігівської області та Середина-Буда Сумської області, пошкоджено приватні будинки. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Миколаївка, Галаганівка, Леонівка Чернігівської області; Середина-Буда, Дружба, Бачівськ Сумської області, а також Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілеча, Глибоке, Красне, Вовчанськ, Лошакове на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних дій не проводив. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти Кам’янка, Красне Перше, Дворічна, Лиман Перший, Кислівка, Берестове Харківської області та Новоселівське Луганської області.

Російський агресор не відмовляється від планів щодо окупації нашої території, продовжує вести загарбницьку війну. Завдає ударів, здійснює обстріли як по військових, так і по цивільних об’єктах.

Російська федерація і надалі застосовує тактику терору. Сьогодні противник завдав 2 ракетних ударів по містах Краматорськ та Костянтинівка. Також, протягом доби, завдав 15 авіаційних ударів та здійснив близько 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Місцевим лікарням тимчасово окупованого Луганська все важче упоратися зі зростаючою кількістю поранених. Для лікування та реабілітації російських військових до міста нещодавно із московської області прибула група медичних працівників, зокрема, хірурги. Офіційна мета приїзду — обмін досвідом та допомога медичним закладам Луганська.

Останнім часом безповоротні втрати із примусово мобілізованих до армії рф мешканців Луганська та його околиць становлять близько 70 осіб на день. Щоб запобігти можливим проявам невдоволення серед населення, ритуальним службам рекомендовано коригувати чисельність присутніх на похоронних процесіях до 6 осіб. Крім того, у цьому контексті, так зване «МДБ» наполягає саме на кремації загиблих на противагу похованню.

Авіація Сил оборони за добу завдала 3 ударів по районах зосередження особового складу противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 4 райони зосередження озброєння та військової техніки, а також живої сили, склад боєприпасів, 2 райони зосередження ворожої артилерії та логістичний центр окупантів.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: