Робимо все, щоб наші переселенці зимували у нормальних умовах — Синєгубов

11:22  |  20.09.2022
Робимо все, щоб наші переселенці зимували у нормальних умовах - Синєгубов

Фото: kharkivoda.gov.ua

Віцепрем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук та керівник ХОВА Олег Синєгубов перевірили, як влаштувалися ВПО в одному з коледжів Харкова.

Начальник Харківської ОВА відзначив, що, згідно з законодавством, наразі ВПО можуть розміщуватися у приміщеннях навчальних закладів.

«Відтак ми можемо використовувати ресурс вищих навчальних закладів, профтехосвіти, щоб розселяти наших людей, які того потребують. Розуміємо, що людям потрібно перезимувати в нормальних умовах», — зазначив Олег Синєгубов.

Ірина Верещук подякувала керівнику ОВА за проведену роботу.

«Видно, наскільки все організовано, і людей годують, вони забезпечені виплатами, діти задоволені. Дякую за таку сумлінну роботу», — сказала Ірина Верещук.

Загалом в харківському коледжі вдалося розмістити близько 150 людей, переважно це жителі щойно визволеного Куп’янська. Серед них понад 20 – діти. Учні отримали необхідні для навчання речі від дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ.

Харківська обласна організація товариства Червоного Хреста України передали переселенцям засоби гігієни, матраци, посуд та рушники.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: