Рідні загиблих та постраждалі від терористичної атаки в селі Гроза отримають грошову допомогу з обласного бюджету

13:22  |  09.10.2023
За попередньою інформацією, удар по селу Гроза росіяни завдали ракетою типу "Іскандер" - Синєгубов

Фото: t.me/synegubov

Відповідне рішення сьогодні прийняла спільна комісія ХОВА та Харківської обласної ради. Про це повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

Так, відповідно до рішення Комісії з питань надання одноразової адресної грошової допомоги мешканцям Харківської області, які опинилися в скрутній життєвій ситуації, з обласного бюджету буде виділено по 30 тис. грн допомоги 37-ми родинам загиблих у селі Гроза. Ще 6 сімей, де постраждалі перебувають у важкому стані, отримають по 50 тис. грн.

«Дякую депутатам та голові Харківської облради Тетяні Єгоровій-Луценко за оперативну роботу та ефективну співпрацю. Надалі продовжимо системно працювати над аналізом ситуації та підтримкою кожної постраждалої сімʼї», — зауважив Олег Синєгубов.

Крім того, начальник обласної військової адміністрації повідомив, що триває робота над залученням міжнародних партнерів України до допомоги постраждалим у селі Гроза.

Зокрема, вже досягнуто домовленостей із Дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ щодо виплат 6600 грн на кожну постраждалу дитину та кожній постраждалій родині, де є діти.

Також ХОВА має домовленість із французькою гуманітарною організацією ACTED, що є партнером ООН, про виплати 10800 грн на кожну постраждалу особу.

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що станом на ранок 9 жовтня за зовнішніми ознаками та за допомогою експрес ДНК-тестів ідентифіковано 49 загиблих в результаті ракетного удару по селу Гроза на Харківщині.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: