Ремонт автодороги зі збитками майже 4,3 млн гривень держбюджету: на Харківщині викрито недобросовісного підрядника

14:34  |  05.02.2024
Ремонт автодороги зі збитками майже 4,3 млн гривень держбюджету: на Харківщині викрито недобросовісного підрядника

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру директору ТОВ за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в особливо великому розмірі, та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, у травні 2019 року підприємство, яке очолює підозрюваний, взяло на себе зобов’язання провести поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Т-21-17 Дергачі-Козача Лопань — /М-20 у Харківській області коштом держбюджету.

Після проведення ремонту директор ТОВ-підрядника склав і підписав акти виконаних робіт зі свідомо неправдивими відомостями, значно завищивши обсяги й вартість. Зокрема, він збільшив на папері об’єми перевезеного асфальтогранулята самоскидами, кількість асфальтобетонної суміші для влаштування вирівнювального шару та завищив обсяг виконаних робіт з влаштування горизонтальної дорожньої розмітки.

На підставі свідомо неправдивого документа, складеного і підписаного підозрюваним, на рахунок підприємства-підрядника безпідставно перераховано майже 4,3 млн гривень бюджетних коштів, чим завдано збитків державним інтересам.

Наразі підозрюваний переховується від слідства, його оголошено у розшук. Підозру вручено для передачі підозрюваному в житлово-експлуатаційну організацію за місцем його мешкання.

Встановлюється повне коло осіб, причетних до вказаної оборудки із заволодіння бюджетними коштами.

Досудове розслідування проводить СУ ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу 7-го управління (з обслуговування Харківської області) ДСР Національної поліції України.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: