Регіон цілодобово працює над відновленням критичної інфраструктури, щоб люди могли жити більш-менш комфортно — Синєгубов

21:27  |  06.07.2022
"Лише за сьогодні протягом дня загинули 3 людини - 65-річна жінка в Кутузівці, 61-річна жінка та 49-річний чоловік в Балаклії", - Синєгубов

Фото: kharkivoda.gov.ua

В Харкові та області щодня ремонтують котельні, газогони, електромережі, які були зруйновані російськими окупантами. Про це в інтерв’ю «Суспільне» розповів голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

“Незважаючи на бойові дії, ми постійно проводимо роботи з відновлення мереж. Це комплексна історія, над якою ми працюємо цілодобово. Завдяки Офісу Президента, тим субвенціям, які ми отримуємо, у нас зараз сконцентрована увага саме на відновленні критичної інфраструктури”, — розповів він.

Він зазначив, що також складно прогнозувати розвиток ситуації в тимчасово окупованих Куп’янську та Вовчанську.

“Там працюють наші люди, які зі свого боку мають готувати все для того, щоб було тепло в оселях. Оскільки, щоб працювала та чи інша ТЕЦ, потрібно проводити певні закупівлі палива, — зазначив начальник ХОВА. — Ця історія про громадян України, які не зрадили, які там проживають, і ми маємо про них дбати”.

За його словами, одна з найскладніших ситуацій — в Ізюмській громаді. Зараз там мешкає близько 20 тисяч людей без можливості виїхати на підконтрольну Україні територію, оскільки ворог блокує всі спроби провести евакуацію.

“Відновити повністю зруйновану критичну інфраструктуру за досить стислий час у тих умовах, у яких перебувають ці населені пункти, просто неможливо. Будемо дивитися на розвиток військової обстановки і вживати оперативно заходи, щоб покращити цю ситуацію”, — прокоментував Олег Синєгубов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: