Ракетні обстріли Харківщини: поліція продовжує документувати злочини росіян

11:43  |  29.12.2022
Ракетні обстріли Харківщини: поліція продовжує документувати злочини росіян

Фото: hk.npu.gov.ua

За попередніми даними, минулої доби ворог випустив по Харкову та області кілька ракет типу С-300. Також противник завдавав ударів з танків й артилерії по населених пунктах Чугуївського та Куп’янського районів. Внаслідок обстрілу осколкове поранення отримав чоловік. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

28 грудня близько 09:00 російські військові завдали ракетної атаки по Харкову. В зоні ураження опинився Слобідській район.

В результаті обстрілу з осколковим поранення до лікарні доставлено 48-річного чоловіка. Пошкоджень зазнали кілька споруд та автомобілів громадян в епіцентрах вибухів.

Протягом доби ворог вів інтенсивні обстріли населених пунктів Куп’янського району. Проти мирних мешканців громади окупанти застосовували ракети, реактивні системи залпового вогню «Ураган» та ствольну артилерію.

В селищі Ківшарівка снаряд влучив у дев’ятиповерховий будинок, зруйнувавши квартиру. У Куп’янську в результаті кількох артобстрілів пошкоджені приватні домоволодіння.

Близько 22:25 окупанти застосували БПЛА «Шахід». Пошкоджені будівлі у двох районах міста.

На місці події працювали вибухотехніки, експерти та слідчо-оперативні групи територіальних підрозділів поліції, які задокументували масштаби руйнувань та зібрали речові докази.

Слідчі відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув’язнення строком від 8 до 12 років.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: