Проєкти харківських школярів стали кращими на світовій виставці винаходів

12:53  |  05.10.2023
Міжнародне іноваційне шоу "INOVA"

Фото: прес-служба Харківської міської ради

Школярі з Харкова вибороли медалі на Міжнародному інноваційному шоу «INOVA», яке пройшло в місті Загреб (Хорватія). Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

Як повідомили в Департаменті освіти, в жовтні 2021 року учні-члени Малої академії наук вперше представили Україну на одній із найстаріших виставок винаходів у світі. Цього року делегація брала участь у шоу вже втретє і виборола 15 золотих, 10 срібних та дві бронзові медалі. Крім того, школярі отримали сім спеціальних та дві командні нагороди.

Так, учень Харківського ліцею №36 Богдан Мінко презентував переможний екологічний проєкт, присвячений вивченню їстівної упаковки на основі полісахаридів.

Срібним призером стала учениця Харківського ліцею №89 Ольга Гнезділова, яка присвятила роботу дослідженню та обґрунтуванню виникнення класичного та вимушеного Доплер-ефектів та ефекту відбою-віддачі фотона.

А учень Харківського ліцею №126 Михайло Медовкін розробив стійкий криптографічний алгоритм генерації псевдовипадкових чисел і також посів друге місце.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: