Просував антиукраїнські ідеї та кремлівські фейки серед населення: викрито мешканця Харківщини

11:58  |  27.12.2023
Просував антиукраїнські ідеї та кремлівські фейки серед населення: викрито мешканця Харківщини

Фото: hk.npu.gov.ua

Минулого року мешканець села Великі Проходи Харківського району пішов на співпрацю з ворогом та отримав від військовослужбовців рф газету російського видавництва «Красная звезда» для подальшого розповсюдження серед місцевих жителів. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

В газеті містилися публікації на підтримку путіна і вторгнення російської армії в Україні.

Зловмисник добровільно та публічно поширював серед місцевих жителів матеріали друкованого видання, цитати та вислови якого містили інформацію щодо виправдовування збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, тимчасової окупації частини території України, виражену у формі фактичних тверджень та оцінних суджень.

За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

26 грудня слідчим відділу поліції № 3 ХРУП № 3 ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Дергачівської окружної прокуратури Харківської області 66-річному чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: