Пропонував допомогти уникнути мобілізації за 3500 доларів США: у Харкові затримали зловмисника

17:10  |  15.05.2024
Пропонував допомогти уникнути мобілізації за 3500 доларів США: у Харкові затримали зловмисника

Фото: hk.npu.gov.ua

Чоловік в обмін на грошову винагороду обіцяв вплинути на військово-лікарську комісію та працівників ТЦК щодо визначення непридатності до проходження військової служби за станом здоров’я. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

Слідством встановлено, що 54-річний чоловік вимагав від харків’янина грошові кошти у сумі 3500 доларів США в обмін на довідку про непридатність до проходження військової служби.

Чоловік стверджував, що може вплинути на висновки військово-лікарської комісії з визначенням непридатності та на працівників ТЦК щодо не призову на військову службу по мобілізації. Зловмисник запевняв, що через за два місяці буде виготовлено документи, з якими харків’янин зможе виїхати за кордон.

Працівники відділу кримінальної поліції та сектору кримінального аналізу Харківського РУП №2 під процесуальним керівництвом Салтівської окружної прокуратури Харкова затримали зловмисника під час отримання грошових коштів.

За даним фактом чоловіку повідомлено про підозру за ч. 3  ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Зловмисник затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: