Прокурори відстояли в апеляції вирок колаборанту з Куп’янська

12:23  |  07.07.2023
Прокурори відстояли в апеляції вирок колаборанту з Куп’янська

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винним 32-річного чоловіка та призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 12 років з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на строк 12 років та з конфіскацією всього майна, яке є його особистою власністю. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Нагадаємо, що торік у червні, коли м. Куп‘янськ перебувало в окупації, місцевий мешканець добровільно прибув до так званої «народної міліції». Чоловік подав документи до «відділу кадрів» фейкового органу, аби стати правоохоронцем.

Окупанти призначили чоловіка на посаду «исполняющего обязанности полицейского взвода патрульной службы Управления внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области».

Свої «службові» обов’язки колаборант виконував до початку вересня. Після деокупації правоохоронці викрили чоловіка. До оголошення вироку він перебував під вартою.

Не погодившись з вироком, стороною захисту було подано апеляційну скаргу, де вона просила перекваліфікувати дії обвинуваченого за ч. 2 ст. 111-1 КК України (кримінальний проступок).

Ухвалою колегії суддів Харківського апеляційного суду від 6 липня у задоволенні апеляційної скарги відмовлено та залишено без змін вирок суду першої інстанції.

Наразі триває строк на касаційне оскарження вказаної ухвали.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: