Прокурори у суді домоглись 9 років ув’язнення бойовику «днр», який під час окупації села на Харківщині пограбував людей на суму майже 400 000 гривень

15:42  |  26.12.2022
Прокурори у суді домоглись 9 років ув’язнення бойовику «днр», який під час окупації села на Харківщині пограбував людей на суму майже 400 000 гривень

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винним бойовика так званої «днр» за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого групою осіб (ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Прокурори у суді довели, що 23 лютого чоловік був призваний під час загальної мобілізації до лав так званої армії «днр» для участі у проведенні бойових дій проти України на боці рф.

У березні цього року бойовик перебував у селі Руські Тишки Харківського району, яке на той час знаходилось під контролем російських військовослужбовців.

Він отримав наказ від представника 13 складу 25-ої мотострілецької бригади ЗС рф проникнути у будинок чоловіка, який за даними російської розвідки передавав координати розташування окупантів у вказаному селі українським військовим.

Бойовик проник до будинку та пограбував власників. З собою зловмисник забрав їх особисті речі та дорогоцінні ювелірні прикраси, спричинивши матеріальну шкоду на суму майже 400 тисяч гривень.

Бойовик «днр» щиро розкаявся у судовому засіданні.

26 грудня Котелевський районний суд Полтавської області виніс обвинувальний вирок та призначив військовому покарання у виді 9 років позбавлення волі.

Наразі триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: