Прокуратура завершила розслідування стосовно шанувальниці окупантів з Шевченкове, яка закликала місцевих мешканців отримувати російські паспорти

19:00  |  02.01.2023
Прокуратура завершила розслідування стосовно шанувальниці окупантів з Шевченкове, яка закликала місцевих мешканців отримувати російські паспорти

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до Диканського районного суду Полтавської області обвинувальний акт стосовно жінки за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України (ч. 1 ст. 436-2 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у селищі Шевченкове жінка пропагувала серед місцевих мешканців кремлівські наративи. Так, вона розповідала, що «України як держави більше не існує та більше не буде ніколи».

Обвинувачена також підтримувала дружні відносини з російськими солдатами. Тому якщо хтось висловлювався проти її думки, вона погрожувала розправою з боку російської армії.

Місцевим мешканцям обвинувачена розповідала про свою прихильність до «посадовців» окупаційної адміністрації та закликала населення підтримувати російських загарбників.

Крім того, вона агітувала односельчан змінювати українське громадянство на російське.

Досудове розслідування проводили слідчі Куп‘янського РВП ГУНП в Харківській області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: