Прокуратура встановила депутата-колаборанта з Куп’янська: працював на посаді «заступника голови» окупаційної адміністрації

12:25  |  02.01.2023
Прокуратура встановила депутата-колаборанта з Куп’янська: працював на посаді «заступника голови» окупаційної адміністрації

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Під процесуальним керівництвом Куп’янської окружної прокуратури Харківської області керівником Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру депутату за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, депутат Куп’янської міської ради, бувши паралельно керівником одного з комунальних підприємств у місті, почав співпрацював з окупантами.

Він добровільно обійняв посаду «заступника голови» так званої «ВГА Купянского района Харьковской области». До сфери його псевдоповноважень належали «вопросы инфраструктуры».

Разом з іншими колаборантами чоловік передавав російським загарбникам адреси місць проживань проукраїнського населення.

Крім того, «чиновник» надавав окупантам інформацію про місця розташування особового складу ЗСУ, розклеював по Куп’янську агітаційні листівки із закликом до співпраці з рф, а також пропонував чоловікам воювати проти України.

Досудове розслідування проводять слідчі Куп‘янського РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: