Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом вбивства окупантами медиків, які евакуювали пацієнтів психіатричної лікарні на Харківщині (відео)

17:36  |  19.09.2022
Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом вбивства окупантами медиків, які евакуювали пацієнтів психіатричної лікарні на Харківщині

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Дергачівської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Вдень 17 вересня лікарі під обстрілами намагались евакуювати пацієнтів обласної психіатричної лікарні у селі Стрілеча Харківського району. Під час евакуації російська армія почала обстрілювати населений пункт.

Внаслідок обстрілу загинуло четверо медичних працівників лікарні. Двоє із загиблих медиків під час обстрілу перебували в автівці: російський танк вистрілив прямо в їх автомобіль.

Двоє пацієнтів та місцевий мешканець отримали поранення.

Досудове розслідування триває, надалі матеріали проваджень будуть передані за підслідністю до Управління СБУ в Харківській області.

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що у селі Стрілече, Харківського району, медики намагалися здійснити евакуацію пацієнтів психіатричної лікарні. Медичні працівники навіть під обстрілами, ризикуючи життями, намагалися врятувати хворих. Вдалося евакуювати 30 пацієнтів, всього ж у закладі — понад 600.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: