Прокуратура через суд вимагає повернути земельні ділянки у Саржиному яру

13:26  |  02.05.2023
Прокуратура через суд вимагає повернути земельні ділянки у Саржиному яру

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Шевченківською окружною прокуратурою Харкова до суду направлено п’ять позовних заяв в інтересах держави до Харківської міської ради про визнання протиправними й скасування рішень органу місцевого самоврядування. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Встановлено, що у 2021 році на підставі рішень Харківської міської ради п’ятьом фізичним особам надано дозволи на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність під будівництво житлових будинків з господарськими спорудами по вул. Ковригінській в Харкові.

Загальна площа вказаних земель складає близько 0,5 га, а їхня вартість — 10 млн грн.

Опрацюванням відомостей з генерального плану м. Харкова та плану зонування території (зонінгу) Харкова встановлено, що зазначені рішення сесії Харківської міської ради прийняті з порушенням вимог ст. 118 Земельного кодексу України.

Так, відповідно до генерального плану Харкова, територія по вул. Ковригінській розташована на території житлової багатоквартирної забудови, а спростовуваним рішенням ХМР надано дозволи на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земель для будівництва й обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, тобто присадибних ділянок.

Отже, місце розташування земельних ділянок не відповідає основній містобудівній документації, а саме генеральному плану Харкова.

Вказані порушення стали підставою для направлення окружною прокуратурою відповідних позовів до Харківського окружного адміністративного суду.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: