Програма розвитку ООН передала Старлінки закладам освіти Харківщини

18:03  |  21.12.2022
Програма розвитку ООН передала Старлінки закладам освіти Харківщини

Фото: kharkivoda.gov.ua

Сім систем Старлінк спрямують до шкіл на деокупованих територіях області, ще одна надійде в гуртожиток харківського вишу, де мешкають внутрішньо переміщені особи. З представниками Програми розвитку ООН 21 грудня зустрілася заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська. Про це повідомили в ХОВА.

Вона зауважила, що для забезпечення комфортного проживання вимушених переселенців у гуртожитках чотирьох університетів, Програма розвитку ООН уже передала близько 270 позицій товарів і побутової техніки: мікрохвильові пічки, чайники, холодильники, пральні машини, електричні плити тощо.

Цього разу харківському гуртожитку, де зараз мешкає близько 180 вимушених переселенців, передали систему Старлінк.

«Ваша підтримка внутрішньо переміщених осіб дуже потрібна, і ми вдячні за неї. Тримаємо комунікацію й далі для реалізації майбутніх проєктів у тих сферах, які були зазначені у наших спільних планах», – зазначила Віта Ковальська.

Керівник Програми ООН із відновлення та розбудови миру Нільс Крістенсен підкреслив, що Програма розвитку ООН в Україні та Європейський Союз продовжуватимуть допомагати Харківщині й після війни.

«Я знаю, наскільки освіта важлива для Харкова, саме тому ми допомагаємо університетам. Через війну потреби освітян зведені до Старлінків і генераторів, але сподіваюся, співпраця триватиме і вона стосуватиметься сталого розвитку Харківщини», – сказав Нільс Крістенсен.

Також наступного року Програма розвитку ООН в Україні планує розширити допомогу щодо надання мобільних послуг, модульних конструкцій та іншого обладнання для територіальних громад.

Обладнання було закуплено й передано Програмою розвитку ООН в Україні в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: