Продався окупантам за 45 тисяч російських рублів: у Харкові судитимуть вже колишнього поліцейського

14:24  |  02.08.2023
Продався окупантам за 45 тисяч російських рублів: у Харкові судитимуть вже колишнього поліцейського

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо експоліцейського за фактом держзради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що торік наприкінці травня в окупованому смт Шевченкове Куп‘янського району обвинувачений, обіймаючи на той момент посаду дільничного офіцера поліції сектору дільничних офіцерів поліції відділу превенції ХРУП №2 ГУНП в області, перейшов на бік ворога.

Спочатку він проводив патрулювання, незаконно затримував місцевих жителів, здійснював прийом заяв та повідомлень про злочини й події, розглядав та документально оформлював їх відповідно до законодавства рф.

У липні минулого року зрадник вже офіційно «працевлаштувався» до «Управления внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области». Там чоловік обійняв посаду «и. о. участкового инспектора полиции отдела участковых инспекторов полиции».

Обвинувачений незаконно вилучав у місцевих мешканців зброю та передавав її російським військовим.

Згодом зрадник став «оперуполномоченным группы уголовного розыска Пункта полиции № 2 (дислокация пгт Шевченково)».

За присягу на вірність рф український правоохоронець щомісячно отримував заробітну плату в 45 тисяч російських рублів.

Перед деокупацією Харківщини зрадник разом з окупантами втік на територію держави-агресора. Нині він перебуває у розшуку. Чоловіка судитимуть заочно в Орджонікідзевському районному суді Харкова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: