Продавали фальсифікований алкоголь: судитимуть трьох харків’ян

17:38  |  14.07.2023
Продавали фальсифікований алкоголь: судитимуть трьох харків'ян

Фото: hk.npu.gov.ua

Троє харків’ян організували підпільне виробництво лікеро-горілчаних виробів. Зловмисники змішували спирт з водою, додавали харчові домішки та отримували «горілку», «коньяк», «віскі», «ром». Сурогатну продукцію реалізували через магазини, торговельні павільйони, продуктові бази та ринки на території міста, області та інших областей України. Про це повідомили в пресслужбі поліції Харківщини.

Викрили незаконний бізнес слідчі Слідчого управління за оперативним супроводом 7-го управління (з обслуговування Харківської області) ДСР НП України під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Правоохоронці встановили, що організував підпільне виробництво 39-річний харків’янин. Він доставляв сировину для майбутньої “продукції” та транспортував вже готову для продажу.

45 і 39-річні співучасники зловмисника реалізовували фальсифіковану горілчану продукцію через коло знайомих та у торговельних павільйонах.

Правоохоронці провели 13 санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігурантів, у їх транспортних засобах, в гаражних приміщеннях, торговельному павільйоні.

Вилучено 1850 літрів спиртовмісної рідини на загальну суму 350 тисяч гривень, обладнання для перекачування, мобільні телефони, флеш-накопичувачі, сім-картки, чорнові записи, 4 транспортних засоби, грошові кошти у сумі понад 23 тисячі гривень.

Зловмисникам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування завершене. Матеріали провадження з обвинувальним актом скеровані до суду.

Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: