Присягнув на вірність рф: прокуратура завершила спецрозслідування щодо експравоохоронця, який працював на окупантів у Вовчанську

11:48  |  15.12.2022
Присягнув на вірність рф: прокуратура завершила спецрозслідування щодо експравоохоронця, який працював на окупантів у Вовчанську

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо колишнього начальника одного із секторів ВП №1 Чугуївського РУП ГУПН в Харківській області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що після захоплення російськими загарбниками міста Вовчанськ ескправоохоронець залишився на окупованій території та добровільно перейшов на бік ворога.

Зрадник схиляв своїх підлеглих до співпраці з окупантами. Згодом, у квітні, він обійняв посаду «начальника участковых инспекторов полиции» у псевдоправоохоронному органі.

Зрадник складав та погоджував графіки чергувань «участковых инспекторов», організовував патрулювання міста підлеглими, вів облік виходу на роботу особового складу незаконного правоохоронного органу.

Обвинуваченого судитимуть заочно у Ленінському районному суді Харкова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: