Прикордонники викрили дві російські розвідувальні групи на Харківщині

12:31  |  18.12.2023
На Куп’янському напрямку українські захисники відбили 7 атак росіян — Генштаб ЗСУ

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Прикордонні загони викрили та відігнали від кордону Харківщини дві диверсійно-розвідувальні групи рф. Про це в етері загальнонаціонального марафону «Єдині новини» розповів речник Держприкордонної служби Андрій Демченко, — повідомляє «Суспільне».

«Їх викрили кілька днів тому. На щастя, прикордонники вчасно зреагували: виявили рух, відкрили по них вогонь і ті відійшли за лінію державного кордону. Усіма своїми діями російські війська намагаються показувати свою перевагу на цьому напрямку, але одна з їхніх основних задач — щоб Україна тримала частину сил на кордоні. Це для того, щоб ми не могли перекинути військових на важливіші напрямки, де ведуться бої», — сказав Демченко.

За його словами, загроза від російських ДРГ залишається також по напрямках Чернігівщини, Сумщини та поблизу Бахмута.

«Останніми днями найбільш активно російські війська штурмували позиції прикордонників на Бахмутському напрямку. На щастя, усі їхні спроби захопити позиції відбили. Наші хлопці активно використовують і міномети й артилерію, щоб відбивати атаки та завдавати ударів».

Речник Держприкордонної служби повідомив, що минулого тижня підрозділи прикордонників знищили один танк рф, три броньовані машини.

«Понад 20 окупантів загинули, частина зазнали поранень. Мобільні вогневі групи протягом минулого тижня знищили чотири Shahed. Додатково приземлили 12 російських безпілотників», — додав Андрій Демченко.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: