Представлявся співробітником «ГИБДД российской полиции» та «зливав» ворогу дані про українських силовиків: судитимуть експоліціянта з Харківщини

15:58  |  24.07.2023
Представлявся співробітником «ГИБДД российской полиции» та «зливав» ворогу дані про українських силовиків: судитимуть експоліціянта з Харківщини

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо колишнього інспектора сектору реагування патрульної поліції відділу поліцейської діяльності №1 Куп’янського РВП ГУНП в області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, у травні 2022 року, бувши на той момент чинним працівником Нацполіції, обвинувачений, перебуваючи в окупованому смт Шевченкове Куп’янського району, добровільно перейшов на бік ворога.

Спочатку він здійснював чергування у незаконному правоохоронному органі. Також зрадник проводив «профілактику» з місцевими: він затримав чоловіка, побив його гумовою палицею та утримував потерпілого у камері близько 15 діб.

У липні представники рф призначили обвинуваченого на посаду «и. о. инспектора дорожно–патрульной службы группы дорожно–патрульной службы отдела государственной инспекции безопасности дорожного движения». Перед місцевими він представлявся при цьому як співробітник «ГИБДД российской полиции».

Для «працевлаштування» він надав всі необхідні документи, серед яких пояснення, в якому зазначив перелік відомих йому осіб, які проходили службу у Збройних Силах України, та працівників Служби безпеки України.

Згодом зрадник був перепризначений на посаду «оперативного дежурного дежурной части Пункта полиции №2 (дислокация пгт Шевченково)».

За роботу на окупаційну владу щомісячно український поліціянт отримував 45 тисяч російських рублів.

Також обвинувачений активно закликав своїх колег «виходити на роботу» та додав, що «россия тут навсегда».

Нині зрадника оголошено у розшук. Його судитимуть заочно в Орджонікідзевському районному суді Харкова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: