Правоохоронці встановили працівника ДСНС, який привіз снаряд, через вибух якого загинули двоє курсантів

17:14  |  13.09.2023
Правоохоронці встановили працівника ДСНС, який привіз снаряд, через вибух якого загинули двоє курсантів

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру чоловіку за фактом придбання, зберігання, перевезення та передачі бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Як повідомлялось раніше, 31 травня у Міжрегіональному центрі гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України, що розташований у Харківському районі, загинули двоє курсантів-рятувальників віком 22 та 21 рік. Це сталось у приміщенні гуртожитку, де нині живуть і навчаються курсанти.

Смерть студентів настала в результаті вибуху артснаряда калібру 152 мм. Ще один 20-річний курсант отримав поранення. Встановлено, що начальник кафедри приніс до навчального корпусу цей снаряд та залишив його в одному із приміщень, де перебували курсанти.

Нині слідством також встановлено, що цей снаряд начальнику кафедри привіз та передав його знайомий — головний фахівець одного з відділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області, який в цей час проходив підвищення кваліфікації у вказаному Центрі під керівництвом цього начальника кафедри.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що 31 травня о 14:30 на Харківщині стався вибух у приміщенні одного з навчальних підрозділів ДСНС.

За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру начальнику кафедри одного з харківських закладів вищої освіти за фактом вбивства двох осіб, вчиненого через необережність (ч. 2 ст. 119 КК України).

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: