Правоохоронці встановила інженера харківської служби автодоріг, який під час війни допустив неякісний ремонт на суму майже 18 млн гривень

12:10  |  27.07.2023
Правоохоронці встановила інженера харківської служби автодоріг, який під час війни допустив неякісний ремонт на суму майже 18 млн гривень

Фото: hk.npu.gov.ua

Співробітник підприємства підписав акти приймання виконаних будівельних робіт, які фактично виконані не були. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Слідчі встановили, що у 2022 році інженер відділу якості, технічного контролю Служби автомобільних доріг у Харківській області, перебуваючи на посаді та представляючи інтереси підприємства, підписав акти приймання виконаних будівельних робіт.

Це призвело до необґрунтованого перерахування бюджетних коштів на рахунок товариства з обмеженою відповідальністю, з яким було укладено договір на виконання робіт з ремонту доріг, які фактично виконані не були.

Викрили зловмисника працівники Харківського РУП № 3.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Слідчі під процесуальним керівництвом Шевченківської обласної прокуратури міста Харкова повідомили чоловіку про підозру у скоєнні правопорушення.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: