Правоохоронці викрили у центрі Харкова шахрайський call-центр

12:36  |  02.09.2023
Правоохоронці викрили у центрі Харкова шахрайський call-центр

Фото: hk.npu.gov.ua

Працівники офісу під виглядом служби безпеки іноземних банків переконували довірливих іноземців переказувати кошти на підконтрольні рахунки. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

Загалом у call-центрі було обладнано офісною технікою 46 робочих місць. Оператори застосовували методи соціальної інженерії та користувались заздалегідь розробленими сценаріями спілкування з громадянами. Використовували маніпулятивні техніки, спрямовані на виклик довіри.

Зловмисники робили «холодні» обдзвони іноземних громадян, вводили їх в оману. Від імені служби безпеки банку вони повідомляли про підозрілі транзакції за банківським рахунком та переконували потерпілого в необхідності переведення коштів на підконтрольні шахраям банківські рахунки.

Встановлюється сума збитків та коло потерпілих.

За місцем розташування call-центру слідчими слідчого управління разом з кіберполіцейськими Харківщини за силової підтримки полку поліції особливого призначення ГУНП в Харківській області проведено обшук. Вилучено 46 одиниць компʼютерної техніки, мобільні телефони.

Проводяться слідчі дії для встановлення організаторів шахрайських схем.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: