Правоохоронці оголосили підозру колаборантці, яка допомагала окупантам «керувати фінансами» на Ізюмщині

18:10  |  04.09.2024
Правоохоронці оголосили підозру колаборантці, яка допомагала окупантам «керувати фінансами» на Ізюмщині

Фото: hk.npu.gov.ua

Підозрювана пішла на співпрацю з ворогом та уклала трудовий договір з окупаційною адміністрацією. Вона обіймала посаду головного бухгалтера «Боровского тєріторіального центра соціального обслуживанія» тимчасової окупаційної військово-цивільної адміністрації Ізюмського району Харківської області. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Жінка сприяла розвитку діяльності незаконно створеного окупаційними силами органу влади на території Ізюмського району. Вона здійснювала діяльність на займаній посаді, не пов’язаною з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій. На посаді зловмисниця перебувала з червня по жовтень 2022 року.

Викрили у колабораційній діяльності 54-річну місцеву мешканку працівники Ізюмського районного управління поліції ГУНП в Харківській області.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

4 вересня дізнавачі Ізюмського районного управління поліції під процесуальним керівництвом Ізюмської окружної прокуратури повідомили зловмисниці про підозру у скоєнні злочину.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: