Правоохоронці Харківщини викрили двох жінок, які діяли по шахрайській схемі «ваш родич потрапив у біду»

17:53  |  18.05.2023
Правоохоронці Харківщини викрили двох жінок, які діяли по шахрайській схемі «ваш родич потрапив у біду»

Фото: hk.npu.gov.ua

Зловмисниці ошукували жителів Харківської області та інших регіонів України. Користувалися цією схемою протягом тривалого часу. Поліція встановлює причетність фігуранток до аналогічних злочинів на території України. Про це повідомили в пресслужбі поліції Харківщини.

До Красноградського РВП ГУНП в Харківській області звернулася жінка. Вона повідомила, що їй подзвонила невідома дівчина. Вона повідомила, що з вини донька заявниці травмована дитина та термінового потрібні кошти на її лікування.

Нібито дочка перебувала в поліції та з заявницею телефоном говорила «співробітниця поліції». Остання запропонувала за «вирішення» питання щодо не притягнення дочки до кримінальної відповідальності заплатити 63 тисячі гривень.

Жінка перерахувала на вказану банківську картку кошти в сумі 28 тисяч гривень. Після чого зателефонувала доньці та дізналась, що та весь час знаходилась на роботі та ніяких правопорушень не скоювала.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Зловмисницями виявилися 19 та 25-річні мешканки міста Кривий Ріг. Вони протягом тривалого часу займалися шахрайськими діями під приводом дзвінків «ваш родич в біді» з мобільних телефонів.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцями мешкання дівчин поліцейські вилучили речові докази: мобільні телефони та банківські картки.

Встановлена причетність жінок до скоєння ще одного злочину, де потерпіла перерахувала на рахунок шахраїв понад 29 тисяч гривень

Наразі поліцейські встановлюють причетність зловмисниць до вчинення аналогічних злочинів на території Харківської області та інших регіонів України.

Вирішується питання про повідомлення їм про підозру за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: