Працював у так званій «Народній міліції» під керівництвом окупантів: у Харкові судитимуть колаборанта

13:27  |  17.01.2023
Працював у так званій «Народній міліції» під керівництвом окупантів: у Харкові судитимуть колаборанта

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно ексслідчого одного з відділень Ізюмського районного управління поліції ГУНП в області за фактом добровільного зайняття посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, під час окупації Балаклії 32-річний ексслідчий добровільно обійняв посаду «поліцейського охорони» у так званій «Народній міліції».

Окупанти довірили колаборанту не так і багато: переважно він охороняв адміністративні будівлі, склади та місцевого «збирача податків», коли той збирав «данину» на ринку.

7 жовтня 2022 року чоловіка було затримано та надалі обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Справу розглядатимуть у Київському районному суді Харкова.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: