Працював у так званій «Народній міліції міста Ізюм»: судитимуть чоловіка

15:42  |  16.01.2023
Працював у так званій «Народній міліції міста Ізюм»: судитимуть чоловіка

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 45-річного чоловіка за фактом добровільного зайняття посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, під час окупації міста Ізюм ЗС рф місцевий мешканець добровільно погодився співпрацювати із загарбниками. Він обійняв посаду «водія чергової частини» у псевдоправоохоронному органі — так званій «Народній міліції».

Він возив «поліцейських» за необхідними адресами, а також ремонтував службові автівки.

У жовтні 2022 року обвинуваченого було викрито.

Справу розглядатимуть у Київському районному суді Харкова.

Досудове розслідування проводили слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснювали співробітники Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: