Працював «поліцейським» на окупантів: судитимуть мешканця міста Ізюм

11:42  |  20.03.2023
Працював «поліцейським» на окупантів: судитимуть мешканця міста Ізюм

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 31-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, у червні минулого року під час окупації міста Ізюм місцевий мешканець пішов на співпрацю з ворогом та влаштувався на роботу до псевдоправоохоронного органу.

Чоловік обійняв посаду «и.о. инспектора ДПС отдела государственной инспекции безопасности дорожного движения Управления внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области».

Повноваження щодо забезпечення порядку на дорогах «правоохоронець» виконував до вересня 2022 року. У жовтні його було викрито і затримано.

Наразі колаборант перебуває під вартою. Справу стосовно нього розглядатимуть у Київському районному суді Харкова.

Викриття та документування протиправної діяльності проводилось спільно зі слідчими Управління СБУ в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: