Працювали в окупаційному відділі освіти: трьом мешканцям міста Балаклія повідомили про підозру

14:12  |  29.02.2024
Працювали в окупаційному відділі освіти: трьом мешканцям міста Балаклія повідомили про підозру

Фото: hk.npu.gov.ua

Громадяни добровільно уклали трудові договори з окупаційною владою та були призначені на посади до відділу освіти Балаклійського територіального управління в окупаційній адміністрації держави-агресора. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

52-річний чоловік обійняв посаду начальника господарської групи.

Він виконував вказівки начальника окупаційного відділу освіти, здійснював обхід та опис пошкоджених внаслідок обстрілів шкіл та дитячих садків в місті Балаклія з метою встановлення та фіксування суми збитків, спричинених внаслідок руйнувань, складав протоколи та акти для підготовки до опалювального сезону.

31-річна жінка була призначена на посаду юрисконсульта відділу освіти. Вона здійснювала підготовку трудових договорів, автобіографій, особистих карток та згод на обробку персональних даних працівників, а також займалася оформленням вказаних документів для прийняття на роботу до відділу освіти.

39-річна жінка працювала на посаді секретаря. Вона здійснювала прийняття та реєстрацію заяв щодо влаштування дітей до шкіл, дитячих садків району, а також до оздоровчого табору, який знаходиться на території рф в місті Геленджик.

Дізнавачі відділу поліції № 1 Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Ізюмської окружної прокуратури повідомили зловмисникам про підозру у скоєнні злочинів за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: