Працювала в управлінні фінансів окупаційної адміністрації: викрито мешканку Куп’янська

13:10  |  22.05.2024
Працювала в управлінні фінансів окупаційної адміністрації: викрито мешканку Куп’янська

Фото: hk.npu.gov.ua

Під час окупації міста Куп’янськ зловмисниця влаштувалась на роботу до окупаційної адміністрації держави-агресора. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

За результатами досудового розслідування стало відомо, що 44-річна жінка, перебуваючи у тимчасово окупованому Куп’янську, добровільно працевлаштувалася до так званої «врємєнной гражданской адміністрації Харьковской області».

Зрадниця отримала посаду «ісполняющєй обязанності главного спєціаліста управлєнія фінансов». Жінка організовувала виплату пенсій та соціальних виплат відповідно до законодавства держави-агресора.

Дізнавачем Куп’янського РВП ГУНП в Харківській області за процесуального керівництва Куп’янського окружної прокуратури Харківської області відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Жінці повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: