Працювала в окупаційній адміністрації під час захоплення Ізюмщини: викрито чергову колаборантку

12:54  |  18.08.2023
Працювала в окупаційній адміністрації під час захоплення Ізюмщини: викрито чергову колаборантку

Фото: hk.npu.gov.ua

Під час окупації жінка добровільно надала згоду представникам держави-агресора на призначення її на посаду «помічника начальника (с. Богуславка) Борівського територіального управління тимчасової цивільної адміністрації Ізюмського району Харківської області». Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

З червня по вересень 2022 року 43-річна жителька брала участь в нарадах керівників відділів окупаційної влади, наймала на роботу працівників та видавала місцевим мешканцям й переселенцям довідки про фактичні місця мешкання, довідки про склад сім`ї.

Жінка сприяла мешканцям сіл у підготовці документів, що подавались ними до незаконного органу влади. Вона збирала та формувала списки місцевих мешканців та переселенців, які передавала окупаційній владі.

Також зловмисниця організовувала приймання від росіян продуктів харчування у вигляді гуманітарної допомоги, палива та грошей для місцевого населення та забезпечувала їх розподіл та видачу.

Слідчим СУ ГУНП в Харківській області відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: