Працювала на ворога під час окупації Вовчанська: викрито ще одну поліцейську-зрадницю

12:58  |  26.07.2023
Працювала на ворога під час окупації Вовчанська: викрито ще одну поліцейську-зрадницю

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру колишній поліцейській сектору реагування патрульної поліції відділу поліції №1 Чугуївського РУП ГУНП в області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, під час окупації Вовчанська 23-річна підозрювана, бувши на той момент чинною співробітницею поліції, перейшла на бік ворога та добровільно погодилась співпрацювати з окупантами.

У квітні минулого року вона обійняла посаду «начальника отдела кадрового обеспечения» у псевдоправоохоронному органі — так званому «відділі поліції». Зрадниця мала широке коло обов’язків, зокрема проводила співбесіди з кандидатами на працевлаштування та складала проєкти трудових договорів.

Також вона займалась формуванням списків особового складу та електронної бази співробітників та їх родин для подальшого отримання гуманітарної допомоги від рф, відповідала за облік співробітників, які подали документи на отримання паспортів рф.

Крім того, підозрювана забезпечувала проведення службових розслідувань за фактами порушення службової дисципліни та особисто забезпечувала «громадський порядок», здійснюючи патрулювання у місті та заступаючи на добові чергування.

На початку липня минулого року наказом так званого «начальника «управления внутренних дел ВГА Харьковской области» зрадницю було призначено на посаду «и. о. инспектора ДПС отдела государственной инспекции безопасности дорожного движения управления внутренних дел ВГА Харьковской области».

При цьому підозрювана продовжувала виконувати обов’язки «начальника отдела кадрового обеспечения».

Після деокупації Вовчанська підозрювана разом з військовими рф втекла на непідконтрольну територію. Наразі вирішується питання щодо оголошення її у розшук.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: