Працювала на ворога під час окупації Куп’янщини, а потім намагалась «почати нове життя» в Одесі: викрито колаборантку

15:19  |  29.01.2024
Працювала на ворога під час окупації Куп’янщини, а потім намагалась «почати нове життя» в Одесі: викрито колаборантку

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 39-річній жінці за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Дізнанням встановлено, що у червні 2022 року підозрювана, перебуваючи в окупованому на той час росіянами місті Куп’янськ, добровільно стала співпрацювати з ворогом.

Жінка обійняла посаду «и. о. главного специалиста отдела персонифицированного учета и автоматической обработки информации Управления труда и социальной политики ВГА Купянского района», про що було видано відповідний наказ очільника псевдооргану влади.

Колаборантка приймала заяви від громадян, які звертались за оформленням так званої «матеріальної допомоги» від рф, формувала особові справи й готувала списки співробітників управління псевдоадміністрації, які мало право на отримання «гумдопомоги».

Свої обов’язки підозрювана виконувала до початку вересня 2022 року. Після деокупації, намагаючись уникнути відповідальності, колаборантка перебралась жити в Одесу і думала, що «замела сліди».

Однак це не допомогло і відповідати за роботу на ворога все ж таки доведеться — у січні цього року жінку викрили правоохоронці.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: