Працювала на окупантів: податківицю з Куп’янська судитимуть за держзраду

14:30  |  04.09.2023
Працювала на окупантів: податківицю з Куп’янська судитимуть за держзраду

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно вже колишньої головної державної інспекторки Куп’янського відділу податків та зборів з юридичних осіб та проведення камеральних перевірок ГУ ДПС в Харківській області за фактом держзради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, після захоплення загарбниками м. Куп’янська податківиця почала працювати у незаконному органі окупантів.

Так, у травні минулого року жінка пройшла співбесіду та отримала від представників рф пропозицію на зайняття посади «главного специалиста отдела регистрации и приемки отчетности» в окупаційному органі — «Налоговой службе Харьковской области».

Поплічниця ворогів ставила на податковий облік підприємців та видавала патенти на зайняття підприємницькою діяльністю.

Наразі зрадниця переховується від слідства. Її судитимуть заочно в Червонозаводському районному суді Харкова.

Досудове розслідування проводили слідчі другого слідчого відділу територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — ДКР СБУ, другий оперативний відділ ТУ ДБР у Полтаві та Управління СБУ в Харківській області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: