Працювала економістом у відділі освіти: мешканку Балаклії викрито на співпраці з окупантами

14:55  |  05.03.2024
Працювала економістом у відділі освіти: мешканку Балаклії викрито на співпраці з окупантами

Фото: hk.npu.gov.ua

Наприкінці липня 2022 року під час тимчасової окупації міста Балаклія 49-річна місцева мешканка погодилася на співпрацю з окупантами та уклала трудовий договір з незаконно створеною адміністрацією. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Жінка обійняла посаду головного економіста відділу освіти Балаклійського територіального управління в окупаційній адміністрації держави-агресора.

Жінка опрацьовувала списки дітей, які повинні були відвідувати навчальні заклади освіти, займалась веденням обліків щодо виділення коштів на відновлення роботи навчальних закладів за програмою рф.

Дізнавачі відділу поліції № 1 Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Ізюмської окружної прокуратури повідомили жінці про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: