Повідомлено про підозру колишній українській держслужбовиці, яка очолила в окупованому Купʼянську «миграционную службу»

12:55  |  29.02.2024
Повідомлено про підозру колишній українській держслужбовиці, яка очолила в окупованому Купʼянську «миграционную службу»

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 35-річній колишній державній службовиці за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України), та за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що під час окупації міста Купʼянськ підозрювана добровільно та свідомо перейшла на бік ворога. На той момент вона обіймала посаду головного спеціаліста Купʼянського відділу ГУ ДМС в області.

Вона стала «начальницей миграционной службы».

Зрадниця організовувала процес отримання мешканцями російських паспортів. Насамперед вона керувала роботою підлеглих працівників, перекладала документи на російську мову для оформлення громадянства рф, а також розглядала звернення, пов’язані з отриманням російського громадянства за скороченою процедурою.

Також жінка «вдосконалювала» знання російського законодавства, проходячи службову підготовку з вивчення процесу проведення паспортизації населення.

За роботу на ворога колишня українська держслужбовиця отримувала заробітну плату в російських рублях.

Напередодні деокупації Харківщини підозрювана втекла на територію рф, де й нині переховується від українського слідства. Вирішується питання щодо оголошення її у розшук.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: