Постраждали троє цивільних мешканців Харківщини: слідчі задокументували воєнні злочини росіян

12:04  |  22.08.2024
Постраждали троє цивільних мешканців Харківщини: слідчі задокументували воєнні злочини росіян

Фото: hk.npu.gov.ua

Минулої доби окупанти обстрілювали населені пункти Харківського, Ізюмського та Куп’янського районів. Поліцейські здійснили 35 оглядів місць подій, внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про 30 кримінальних проваджень, пов’язаних зі збройною агресією російської федерації. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

22 серпня у селі Гетьманівка внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено щонайменше чотири житлові будинки, адмінбудівлі. Дістали поранення цивільні чоловік та жінка.

По місту Куп’янськ росіяни завдали удари з РСЗВ «Ураган», артилерії. Пошкоджені п’ять приватних будинків, гараж, господарчі споруди. Сталося займання сухої трави.

З артилерії ворог обстріляв село Нечволодівка. Пошкоджена будівля і майно приватного підприємства.

По селищу Козача Лопань росіяни завдали удари з артилерії, повторно вдарили дроном «Ланцет». Зруйновано будівлю селищної ради, трактор. З-під завалів врятували цивільну жінку. Постраждалу доставили в лікарню.

По селу Кам’янка ворог вдарив ракетою Х-35. Пошкоджено приватні будинки, автомобілі.

Внаслідок ворожого обстрілу у селі Ізюмське виникла пожежа, горіли чагарники.

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи, криміналісти та вибухотехніки. За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України.

Триває евакуація населення з населених пунктів, які потерпають від постійних обстрілів з боку військових рф. 21 серпня поліцейські вивезли з Чугуївського та Харківського районів 8 людей.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: