Поширював тези роспропаганди в соцмережі: на Харківщині шанувальник «руського миру» постане перед судом

16:24  |  28.06.2023
Поширював тези роспропаганди в соцмережі: на Харківщині шанувальник «руського миру» постане перед судом

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 37-річного чоловіка за фактом неодноразового поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників (ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, мешканець смт Безлюдівка, який активно вів сторінку у соціальній мережі, крім репостів музичних кліпів російською мовою, постів про риболовлю і філософських цитат, з березня минулого року також публікував на ній антиукраїнський контент.

Дописи, поширені прихильником «СВО», були спрямовані на формування в авдиторії негативного ставлення до підрозділів української армії, яких автори публікації звинувачують у жорстокості стосовно мирних мешканців.

Натомість представники зс рф були представлені як «визволителі», що «рятували населення».

Відповідно до висновків комплексної судової психолого-лінгвістичної експертизи мовлення, встановлено, що у публікаціях, розміщених на сторінці в соціальній мережі обвинуваченим, міститься інформація щодо виправдовування, заперечення збройної агресії рф проти України, а також глорифікація її учасників.

За клопотанням прокурорів чоловіку було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Справу стосовно нього розглядатимуть у Харківському районному суді Харківської області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: