Поширював тези роспропаганди у соцмережі: на Харківщині викрито ще одного шанувальника «руського миру»

15:49  |  27.06.2023
Поширював тези роспропаганди у соцмережі: на Харківщині викрито ще одного шанувальника «руського миру»

Фото: hk.npu.gov.ua

Чоловік в соціальній мережі виправдовував дії військових росії та підтримував рішення керівництва держави-агресора. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

43-річний мешканець міста Лозова на особистій сторінці в одній із заборонених соціальних мереж поширював матеріали, які містили виправдовування збройної агресії рф проти України. В публікаціях чоловік визнавав правомірною війну російської федерації проти України, розпочату у 2014 році, та заперечував тимчасову окупацію частини території України.

Опубліковані матеріали були доступними для загального ознайомлення всіх користувачів соціальної мережі.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Слідчі Лозівського районного відділу поліції за процесуального керівництва Лозівської окружної прокуратури повідомили чоловіку про підозру у скоєнні злочину.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: