Поширював роспропаганду під час окупації Куп’янщини: судитимуть чергового колаборанта

12:18  |  09.10.2023
Поширював роспропаганду під час окупації Куп’янщини: судитимуть чергового колаборанта

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 57-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, під час окупації смт Шевченкове Куп’янського району місцевий житель добровільно пішов на співпрацю з ворогом. Чоловік обійняв посаду «главного специалиста сектора внутренней политики Шевченковского территориального управления ВГА Купянского района Харьковской области».

Він допомагав представникам держави-агресорки просувати антиукраїнські наративи, розповсюджуючи серед місцевих мешканців пропагандистську газету «Харьков Z».

На шпальтах газети публікувались матеріали, за допомогою яких загарбники намагались створити позитивне ставлення до держави-агресорки.

У статтях друкованого видання заперечувалась збройна агресія рф проти України, а окупанти були представлені як «визволителі», а також транслювались тези щодо «турботи» держави-агресорки та готовності рф надавати будь-яку допомогу населенню.

Окупанти призначили обвинуваченого відповідальним за збір інформації про місця для обладнання стендів, дощок оголошень тощо для розміщення агітаційних матеріалів.

На додаток, чоловік збирав дані про місця розташування виборчих комісій на території Шевченківського територіальної громади та підшукував приміщення для проведення надалі так званого «референдуму» про приєднання Куп’янського району до рф.

Чоловіка було затримано в порядку ст. 208 КПК України. Нині він перебуває під вартою.

Обвинувальний акт розглядатимуть в Орджонікідзевському районному суді Харкова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: