Поширював комуністичну символіку в інтернеті: у Харкові викрито шанувальника СРСР

15:10  |  22.04.2024
Поширював комуністичну символіку в інтернеті: у Харкові викрито шанувальника СРСР

Фото: hk.npu.gov.ua

Харків’янин публікував на своїй сторінці та у публічній групі у соціальній мережі зображення та іншу інформацію, що містять пропаганду комуністичного тоталітарного режиму та публічно розповсюджував матеріали із закликами вчинення дій з метою зміни меж території та державного кордону України. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

41-річний чоловік на сторінці у соціальній мережі поширював комуністичну символіку. Перебуваючи у Харкові у 2020 році, він створив публічно доступну сторінку у соціальній мережі та був її адміністратором.

На сторінці чоловік розповсюджував матеріали щодо підтримання комуністичної ідеології, а також заклики до вчинення дій з метою зміни меж території та державного кордону України.

Слідчі Харківського РУП № 1 ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури повідомили зловмиснику про підозру за ч. 2 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) та ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: