Поширення у закладах освіти пропагандистської проросійської політики: на Харківщині поліція затримала двох освітян-колаборантів

16:53  |  02.11.2022
Поширення у закладах освіти пропагандистської проросійської політики: на Харківщині поліція затримала двох освітян-колаборантів

Фото: hk.npu.gov.ua

Працівниця управління освіти та директор навчального закладу після окупації населеного пункту перейшли на бік ворога. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщині.

Як встановили співробітники управління стратегічних розслідувань в Харківській області та слідчого управління обласної поліції, двоє громадян, маючи проросійські погляди, відкрито підтримували дії рф проти України.

З перших днів окупації населених пунктів Великобурлуцької територіальної громади вони почали співпрацювати з ворогом.

Один із фігурантів — директор навчального закладу – організував викладання освітнього процесу за програмою рф та отримав від окупаційної влади «учєбнікі російского образца». З метою поширення пропагандистської антиукраїнської політики наказав знищити всю українську література та підручники.

Його колега – «спеціалістка» в управління освіти селищної ради – проводила агітаційну роботу серед працівників навчальних закладів та місцевих мешканців, а на російських каналах розповідала, як «с нєтерпенієм ожидала пріхода рф с 2014 года».

1 листопада поліцейські затримали двох фігурантів у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури «директору школи» повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, а «спеціалістці» — за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

За колабораційну діяльність чоловікові може загрожувати до трьох років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років, а жінці — до дванадцяти років позбавлення волі.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: