Поразка на Харківщині спонукала Кремль оголосити загальноросійську вербовку — ISW

13:00  |  16.09.2022
Контрнаступ ЗСУ пройшов краще, ніж очікувалося, але святкувати перемогу рано - Резніков

Фото: t.me/CinCAFU

Після вдалого контрнаступу ЗСУ і поразки російських військ у Харківській області влада росії посилює приховану мобілізацію і вербовку для війни в Україні. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Українські війська продовжують контрнаступальні дії на сході України, посилюючи тиск на російські позиції та лінії матеріально-технічного забезпечення на сході Харківської, півночі Луганської та сході Донецької областей.

У зв’язку з цим аналітики припускають, що російським військам на сході України, ймовірно, буде важко утримувати свої лінії оборони, якщо українські сили продовжуватимуть просуватися далі на схід.

Кремль реагує на поразку у Харківській області посиленням прихованої мобілізації, а не висуванням умов для загальної.

Глава Чечні рамзан кадиров закликав усі суб’єкти федерації розпочати «самомобілізацію» і не чекати, коли Кремль оголосить воєнний стан.

Кадиров заявив, що кожен суб’єкт рф повинен довести свою готовність допомогти росії, залучивши не менше 1000 військовослужбовців.

Деякі губернатори підтримали такий заклик. А призначений Росією глава окупованого Криму сєргєй аксьонов оголосив про формування на півострові двох добровольчих батальйонів на підтримку закликів кадирова.

Крім того, як зазначає ISW, поразка у Харківській області спонукала Кремль оголосити загальноросійську вербовку.

Влада рф, ймовірно, відмовилася від своїх зусиль захищати окремі суб’єкти федерації від вербування, що може посилити соціальну напругу.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: